Δεν θα κόμιζε κανείς γλαύκας εις Αθήνας εάν ισχυριζόταν ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι τεχνητή. Δημιουργήθηκε και συντηρείται από μια επιλεγμένη ολιγαρχία, η οποία συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου πλούτου. Είναι η ίδια που επέβαλλε το «σύγχρονο» χρηματοπιστωτικό σύστημα και την παντοδυναμία των τραπεζών, οι οποίες δανείζουν, ως γνωστό, χρήμα που δεν διαθέτουν. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα.
Το δεύτερο βήμα ήταν η εισχώρηση των τραπεζών, που ελέγχονται από λίγους, από πάρα πολύ λίγους, στους φυσικούς πόρους και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των κρατών, ιδίως στην Αφρική αλλά και πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο με τρόπο που ολόκληρες εθνικές οικονομίες να εξαρτούνται από τις τράπεζες και τους «οίκους» (βλέπε «συμμετοχή ιδιωτών στις προσπάθειες διάσωσης»). Σημειωτέον ότι αυτοί είναι και οι πραγματικοί κερδοσκόποι, οι κατά τα άλλα «άγνωστοι και απρόσωποι». Η οικονομική κρίση, ανεξάρτητα σε τι βαθμό έχει επηρεάσει (ή θα επηρεάσει) κάθε χώρα είναι τεχνητή προκειμένου να πετύχει αφενός την ολοκληρωτική συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου σε ακόμα πιο λίγους από όσους ήδη είναι, αφετέρου σχεδιάστηκε κι εκτελείται προκειμένου να περάσουμε στο τρίτο βήμα: την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, που με τη σειρά της θα οδηγήσει στην παγκόσμια κυβέρνηση και στον απόλυτο ολοκληρωτισμό, που είναι και ο διαφαινόμενος απώτερος σκοπός (διότι υπάρχει και άλλος).
Τα έθνη θα εξαρτούνται από λίγους οι οποίοι, μέσω του ελέγχου της Οικονομίας, θα ασκούν ουσιαστικά ολοκληρωτικό πολιτικοκοινωνικό έλεγχο σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και τελικά σε όλους. Έθνη που δεν βρίσκονται σε κάποιο συνασπισμό γρήγορα πλέον θα χρειαστεί να το κάνουν διότι αυτή θα φαίνεται ως η μόνη λύση. Σε όσα πιθανώς αντισταθούν, θα χρησιμοποιηθούν πολλές άλλες μέθοδοι, όπως η υποκίνηση ή πραγματοποίηση πολέμων, η πολιτική και κοινωνική αστάθεια κλπ. Χρήσιμο εργαλείο τους (εις άγνοιαν βεβαίως του απλού κόσμου) είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Κοινώς, εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον και τον χρησιμοποιούν με δεκάδες τρόπους προκειμένου να παρεισφρύσουν στο κράτος – στόχο, αυξάνοντας την ανεργία, τη φοροδιαφυγή, τα ρατσιστικά ένστικτα, την εγκληματικότητα, τις ασθένειες, υποδαυλίζοντας το θυμό προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο των μεταναστών όσων και εκείνων που τους φιλοξενούν. Αμφότεροι, στη μεγαλύτερη πλειοψηφία (δεδομένου ότι ανάμεσά τους βρίσκονται πολλά πιόνια κι εκτελεστικά όργανα) είναι αθώοι και δεν γνωρίζουν τους μυστικούς σκοπούς.
Η κρίση όπως βιώνεται σήμερα, θα ενταθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο της Ευρωζώνης. Οι επιθέσεις θα αρχίσουν σταδιακά να κατευθύνονται προς το «κέντρο» με πολύ πιθανή την οικονομική επίθεση στην Ελβετία (φυσικά τεχνητή και αυτή) ενώ άλλα κράτη θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα πληθωρισμού. Όταν η κατάσταση φτάσει σε οριακό σημείο, θα είναι οι ίδιοι οι αρχηγοί – μαριονέτες των κρατών, οι οποίοι θα ζητούν μια κεντρικότερη οικονομική διοίκηση, πανευρωπαϊκή για παράδειγμα, που σταδιακά θα είναι πολιτική (θα είναι από την αρχή αλλά δεν θα το νιώθουν όλοι) και αργότερα θα γίνει παγκόσμια, με τη συνένωση των 3-4 μεγάλων οικονομικών διοικήσεων που θα έχουν προκύψει έως τότε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s