Αγαπητοί φίλοι, ένα από τα κυριότερα όπλα που χρησιμοποιούν εκείνοι που απεργάζονται το κακό, είναι η ψυχολογική βία. Αυτή μπορεί να είναι πολλών ειδών και δεν θα την αναλύσουμε σε όλο το ζοφερό της μεγαλείο. Θα περιοριστούμε μόνο στη δημιουργία συγκεκριμένου φοβικού κλίματος, που σκοπό έχει την αποδυνάμωση του ηθικού και της ελπίδας των Ελλήνων και όχι μόνο.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εκατομμύρια πληροφορίες, την εγκυρότητα και τους σκοπούς των οποίων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, ούτε πολύ περισσότερο την πρόθεση όλων εκείνων που δημοσιεύουν. Να αμφιβάλλετε για όλα και από αυτό τον κανόνα δεν εξαιρούμαι ούτε κι εγώ. Να φιλτράρετε όσα διαβάζετε, βλέπετε και ακούτε, διότι η προδοσία δεν είναι έξω, είναι μέσα. Μην παρασύρεστε από εκείνους που δήθεν ενδιαφέρονται για το καλό όλων μας, όχι τουλάχιστον πριν το σκεφτείτε δυο φορές.
Θα έχετε σίγουρα δει, ακούσει, διαβάσει ένα σωρό ιστολόγια και ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη δήθεν αφύπνιση των Ελλήνων, με πληροφορίες για τα μελλούμενα και ιδίως με τις απόπειρες της Νέας Τάξης να εγκαθιδρυθεί και να απλώσει την εξουσία της παντού στον πλανήτη. Αυτό, αρχικά, ακούγεται καλό και θεμιτό. Εάν όμως δείτε με λίγη περισσότερη προσοχή τις πληροφορίες και τον τρόπο που αυτές αποδίδονται, θα διαπιστώσετε ότι ποσώς ενδιαφέρονται να σας τονώσουν το ηθικό-μάλλον να σας το καταρρακώσουν ενδιαφέρονται.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα στις προφητείες για τον επερχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο και τη σύνδεση που δικαίως ή αδίκως κάνουν με την Αποκάλυψη. Προσέξτε πολύ! Όλες οι διαθέσιμες προφητείες μιλούν για δύσκολες στιγμές, μετά τις οποίες θα επέλθει η λύτρωση. Καμίας προφητείας ο σκοπός δεν είναι να αποθαρρύνει το Έθνος ή να το εφησυχάσει: κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί πως επειδή στο τέλος όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, άρα εμείς πρέπει να μείνουμε παθητικοί και ανεκτικοί σε όλα. Καμία προφητεία δεν δηλώνει, όπως διάβασα πρόσφατα, την κατάληψη της Ελλάδας από τους Τούρκους. Αυτό ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί και μην ακούω ανοησίες. Τα «Εξαμίλια», το τονίζω για άλλη μία φορά δεν αφορούν στο γνωστό χωριό της Κορινθίας. Ο Ελληνικός λαός μπορεί να πιαστεί εξ απίνης ωστόσο θα αντιδράσει με τον τρόπο που πρέπει, άσχετα εάν όλα εξελιχθούν τόσο γρήγορα που τελικά δεν θα οδηγηθούμε (ουσιαστικά) σε πόλεμο.
Όλοι αυτοί που διασπείρουν τέτοιες πληροφορίες είτε εκτελούν εντεταλμένη αποστολή μείωσης του Ηθικού είτε είναι ανόητοι είτε δειλοί είτε και όλα αυτά μαζί. Σημασία έχει ότι όλοι εσείς, όλοι εμείς, ΔΕΝ πρέπει να πέφτουμε στην εσκεμμένη ή ακούσια παγίδα. Ο Ελληνισμός θα τα καταφέρει. Μην πέφτετε θύματα της πλάνης. Τα βίντεο αυτά, θα έχετε παρατηρήσει ότι είναι φτιαγμένα με κανόνες συναισθηματικού επηρεασμού: κόκκινα γράμματα, εναλλαγές εικόνων, επική μουσική. Οι υπολογισμοί και ο επαγωγικός τους συλλογισμός σαφώς και κάνουν εντύπωση στον παθητικό αναγνώστη αλλά δεν στέκουν μπροστά στη Λογική ενός αναγνώστη σε εγρήγορση και με το επίπεδο ηθικού άνω του μέτριου.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ  στην παραπληροφόρηση και στην κατευθυνόμενη ενημέρωση. Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και μη χρησιμοποιείτε κανένα μέσο, ιστοσελίδα, ιστολόγιο, οτιδήποτε, ως μοναδική πηγή ενημέρωσης αλλά προσπαθείστε να ενημερώνεστε από πολλές και διαφορετικές πηγές για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη. Ιδιαίτερα αποφύγετε (σαν γενικό κανόνα ο οποίος όμως δεν ισχύει πάντα) εκείνους που δηλώνουν ερευνητές κλπ διότι κάποιοι από αυτούς διασπείρουν πληροφορίες με συγκεκριμένους, σκοτεινούς σκοπούς. Μην πλανάσθε: στη μπλογκόσφαιρα υπάρχουν εντεταλμένοι, έλληνες (κατ’ ευφυμισμόν) και ξένοι (ιδίως)…

Advertisements

About michalism

nothing to declare

2 responses »

  1. Ο/Η Siglitiki Sina's λέει:

    Συμφωνώ…πολύ καλό άρθρο!!!

  2. Ο/Η michalism λέει:

    Πράγματι, έτσι είναι και αφορμή για το κείμενο αυτό στάθηκε ένα πολύ συγκεκριμένο βίντεο. Βεβαίως δεν είναι το μοναδικό…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s