Δεν χρειάζονται πολλές πληροφορίες για μένα μιας και το τι λέω έχει περισσότερη σημασία από το ποιός είναι αυτός που λέει αυτά που λέει. Σαφώς η «αυθεντία» παίζει μεγάλο ρόλο στην κοινωνία μας αλλά πολλές φορές έκανε μεγαλύτερο κακό παρά καλό. Δεν προτίθεμαι, λοιπόν, να αραδιάσω τα όποια διαπιστευτήρια έχω, διότι με ενδιαφέρει η κριτική σκέψη των αναγνωστών μου και όχι η άνευ όρων αποδοχή ή απόρριψη των όσων λέω, τα περισσότερα από τα οποία αναγνωρίζω ότι δεν μπορούν να αποδειχτούν με τρόπο που να μη σηκώνει αμφισβήτηση.
Αναγνωρίζω επίσης ότι πολλά από αυτά που γράφω μπορείτε να τα βρείτε και αλλού μιας και σε ένα βαθμό δεν είναι πρωτότυπα. Με ενδιαφέρει να συνοψίσω και να κριτικάρω όσο μπορώ και με τις όποιες γνώσεις διαθέτω. Σε πολλά μπορεί να κάνω λάθος, σε κάποια άλλα μπορεί να έχω δίκιο και φυσικά το ότι ασχλούμαι με κάποια θέματα δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα αποδέχομαι. Για αυτό και δεν αναγνωρίζω για τον εαυτό μου ταμπέλες του στυλ «συνομωσιολόγος», «ουφολόγος», «μασόνος», «αποκρυφιστής», «σατανιστής», «νεοεποχίτης» και τα συναφή. Με γοητεύει το περίεργο, το παράξενο ακόμα και αν υπάρχει (ή θα υπάρξει) ερμηνεία για αυτό. Είμαι σίγουρος πως πάντοτε υπάρχει επιστημονική ερμηνεία απλά κάποιες φορές η επιστήμη δεν έχει φτάσει στο σημείο να ερμηνεύσει πολλά πράγματα ή ακόμα και η όποια ερμηνεία αφήνει κενά σημαίνει ότι η ερμηνεία δεν είναι σωστή και όχι ότι συνολικά η επιστήμη είναι λάθος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από την επιστήμη, διότι αυτή δεν περιορίζεται. Μπορούμε να είμαστε σε κάποιο βαθμό σίγουροι για τις κατακτήσεις της έως τη συγκεκριμένη στιγμή-πολύ πιθανό στο μέλλον τα δεδομένα να αλλάξουν και να αποδειχτεί, για παράδειγμα, ότι η Γη μπορεί πράγματι να είναι κούφια. Μπορεί όμως και τίποτα να μην αλλάξει και η Γη να μη μπορεί να είναι κούφια ή μπορεί και τίποτα να μην αλλάξει και όμως η Γη να είναι κούφια. Τη ζωή, τη γνώση, τη χαρακτηρίζει η πλαστικότητα και όχι η στασιμότητα.
Ενημερωτικά, πάντως, είμαι επιστήμονας, έχω σχετιστεί στο παρελθόν με κύκλους διάφορους αλλά πολύ γρήγορα τους απέρριψα διότι ήταν αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορούσαν την επιστήμη: δογματικοί. Όπως επίσης απέρριψα και πολλές γνώσεις και φιλοσοφίες, μαζί με τις πρακτικές τους διότι με διάφορους τρόπους αντίβαιναν στη Λογική και στην Αγάπη. Έκτοτε προτίμησα μοναχικότερη πορεία.
Το παρόν «πόνημά» μου αποτελεί μια προσπάθεια να καταστούν γνώριμα στον κόσμο διάφορα ζητήματα, μαζί με παρόμοιες απόπειρες χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση «εξειδικευμένο» ή πρωτότυπο και πιθανώς να είναι λιγότερο «καλό» ή ενημερωμένο συγκριτικά με άλλα. Εάν όμως βρείτε κάτι, έστω μικρό σε αυτό που να σας αρέσει, τότε είστε ευπρόσδεκτοι να το διαβάζετε, όπως ευπρόσδεκτοι είστε στο σχολιασμό, θετικό ή αρνητικό αλλά πάντα μέσα στα όρια της ευπρέπειας, αφού προσβλητικά σχόλια καθώς και «απαγορευμένες» λέξεις θα διαγράφονται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s